jueves, 10 de abril de 2008

El govern VELTRUSCONI

El passat mes de gener l’ex presisident d’Itàlia, Romano Prodi, va perdre el recolzament del senat i va haver de dimitir del govern. Després d'aquesta crisi, es van haver de celebrar eleccions anticipades per ocupar el poder del poble italià, i la resposta dels ciutadants ha estat la de dividir-se en dos partits ben diferenciats.

El primer és el partit de centradreta El poble de la Llibertat (Il Popolo della Libertà, PdL), liderat pel magnat de la comunicació Silvio Berlusconi. El segon és el partit de centra-esquerra Partit Democràtic (Partito Democratico, PD), dirigit per l’ex alcalde de Roma, Walter Veltroni. Les enquestes donen com a guanyador a Berlusconi, però és possible els dos polítics facin una coalició per governar. Les eleccions se celebraran la propera setmana, els dies 13 i 14 d'abril.

Enguany les eleccions italianes es caracteritzen per un marcat bipartidisme, en un país que sempre s'ha caracteritzat per tenir múltiples i inestables partits minoritaris. La confrontació entre només dues coalicions ha alarmat als partits minoritaris, que ja han batejat el bipartidisme de Veltroni i Berlusconi com “el govern Veltrusconi”.

No hay comentarios: