lunes, 16 de febrero de 2009

Idees pel magazine: mecànica quàntica

La mecànica quàntica és una teoria que, volguem o no, descriu l'univers d'una manera molt més precisa del que Newton i Einstein mai no van somniar explicar. Entre els seus axiomes, sentències tan irreverents com que l'espai és buit, la consciència crea la matèria i els electrons existeixen i deixen d'existir de manera intermitent. Us deixo amb el gat de Schrödinger

Pot estar un objete en un lloc -A- i en un altre -B- a la vegada?

Segons la física actual pot, el que implica que no hi ha una connexió directa entre dos fets, c'est-à-dire, que la causualitat no existeix.

Però existir no és el verb correcte, Wittgenstein dixit. El que vol dir és que no hi ha cap relació lògica que expliqui el comportament d'un fet, que tant pot ser A, com B (com C).

En un mateix instant, doncs, un objecte pot dirigir-se cap a A o cap a B sense que hi hagi cap tipus d'intencionalitat o predestinació. I Newton ha mort.

A partir d'ara, la única manera de saber el resultat és preguntant a l'observador. Ell és qui decideix (conscientment?) el resultat d'A.

Fem-ho en binari: si A és 0, i B és 1, A+B = 1.

Unitat, alteritat: dos possibles reaccions en un mateix conjunt. Les llums de casa estan obertes i apagades alhora, són 0 i són 1. Alhora.

Què passaria si, per un moment, no hi hagués dicotomia sinó alteritat?

Un gat mort i viu, però en particules.
.
.
.
.
Annex 1. Vista aquesta alteritat, l'univers pot ser entès com una serie infinita de bytes. Els àtoms i els byts són tendències i la matèria és com un Byte: entesa com allò sòlid, la matèria és en realitat un pensament, un informació. Els objectes del món estan formats per l'elecció de bits de l'observador (constanment, en cada experiencia, ens quedem amb només 2000 bits dels 400.000 milions que rebem per segon).La memòria actua igual que la consciència: No hi ha una distància biològica entre la memòria i l'objecte "real" que veiem. El passat i el present es comporten igual dins la consciència perquè activen les mateixes funcions neuronals. Misteri de la direcció del temps: la distinció temporal és enganyosa i distorsiona l'experiència real del món.

No hay comentarios: